Vaakgestelde Vragen (FAQ)

Staat uw vraag er niet tussen ? Aarzel niet om contact op te nemen !

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van deze ledenadministratie software?

• Online Gegevensbeheer door verschillende personen met verschillende machtigingen op 1 centrale database (leden, afdelingsbestuurders, centrale administratie);
  • Geintegreerd op de website van de vereniging of stichting;
  • Standaard met CMS, besloten intranet, en koppelbaar met vele extensies zoals forum, e-mail nieuwsbrieven, evenementen planner, fotoboeken etc etc.
  • In eigen beheer dus zeer voordeling; minder dan 5 euro inc btw per maand voor een onbeperkt aantal leden.

Zit er een volledig boekhoudpakket bij ?

My Member Software is gespecialiseerd in het administreren van lidgegevens en de integratie met vele open source pakketten op de verenigingswebsite. Voor de boekhouding zijn er plugins zoals Club Collect, waarmee uw contributie voordelig wordt geind door Club Collect en de koppeling naar Conscribo. Op basis van die plugins kunt u (of wij) ook nog koppelingen maken naar e-boekhouden, Davilex, Exact, etc.

De webhosting, waarom zit die er niet bij ?

Omdat uw ledenadministratie online is, moet dat via een internet website. U kunt zelf kiezen waar u de hosting wilt doen. U kunt het ook bij ons laten hosten; dan weet u altijd zeker dat het werkt, dat er extra beveiligingen worden geinstalleerd en dat er backups worden gemaakt. Prijzen: vanaf 9,95 euro ex btw.

Kunnen jullie de software ook op onze eigen website installeren ?

Ja, wij bieden ook een licentie aan waarbij wij de installatie klaarzetten voor gebruik.

Zo bent u zeker dat de Ledenadministratie goed geconfigureerd wordt, iets dat ook verplicht is door de wet (WBP).

Op andere servers hebben wij dat allemaal niet in de hand, en daarom leveren wij onze software tevens als een totaal oplossing met een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding.

Hoe is de continuiteit van de dienst geborgd ?

My Member Software is open source en de broncode kan door ieder worden ingezien en gewijzigd.

Hoe is de support geregeld ?

Op het forum kan iedereen de vragen en antwoorden lezen. Alleen licentiehouders kunnen posten op het forum en vragen stellen.

Onze vereniging heeft ook een .... veld: staat die ook in jullie systeem ?

Standaard heeft MMS 70 velden per lid beschikbaar. Daarnaast zijn er 75 vrije velden per lid. In totaal dus 145 gegevens per lid. Over het algemeen is dit meer dan voldoende. U kunt deze in de backend van de component instellen.

De lidgegevens staan op internet, hoe veilig is dat ?

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel; kies dus een veilige provider uit met up to date webservers en houd de joomla versie ook up to date.

Voldoet My Member Software aan de WBP eisen ?

Ja, de software is ontworpen om daaraan te voldoen. De functionaliteiten die erin zitten doen zelfs meer dan dat en nemen u werk uit handen. Bijvoorbeeld: aangezien leden zelf kunnen inloggen en hun gegevens bijwerken, kunnen zij zelf zien wat zijn opgenomen persoonsgegevens zijn. De administrateur hoeft dan niet op aanvraag door leden het uit te zoeken en op de post te doen.

Wij hebben al een website, wat nu ?

Als het een up to date Joomla! based website is, is het installeren zeer eenvoudig via de backend van Joomla. Maar als u een ander CMS gebruikt, of gemaakt met Dreamweaver Frontpage of nog iets anders; overzetten is altijd mogelijk.

Mijn template geeft conflicten met My Member Software

Meldt dit via het forum, met daarbij welk template, wat de foutmeldingen zijn e.d.

Wij gebruiken nu PC-Leden voor onze ledenadministratie, moet ik alles opnieuw invoeren ?

Nee u hoeft de gegevens niet opnieuw in te gaan voeren; maak een export naar een CSV bestand en lees het in met bijvoorbeeld CSV Improved. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen, neem contact met ons op voor een op maat gemaakte inschatting.

Wij gebruiken nu Excel voor onze ledenadministratie, moet ik alles opnieuw invoeren ?

Nee u hoeft de gegevens niet opnieuw in te gaan voeren; maak een export naar een CSV bestand en lees het in met bijvoorbeeld CSV Improved. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen, neem contact met ons op voor een op maat gemaakte inschatting.

end faq