Frequently Asked Questions (FAQ)

Is your question not answered on this page ? Please contact us !

What are the most important advantages of the software?

  • Online data management by different persons with different access levels at 1 central database (members, department secretaries, central administration);
  • Integrated on the website of the association;
  • Standard CMS, intranet, and attached to many extensions such as forum, e-mail newsletters, evenement planner, photo albums etc etc.
  • In own manament so very cheap: less than 5 euro a month for invinite members.

 

Is there a full accounting package included ?

No, My Member Software is specialized in the administration of member data and integration with many open source packages at the association's website. For the accounting, we created links to example Conscribo, E-boekhouden and Club Collect, So you can synchronize member data easiyly to the package of your choice. In the pipeline are synchronization to Davilex, Exact, and so on.

 

Why is there no webhosting included ?

Your member administration is online, so you need to have webosting. You can choose your own webhost. U kunt het ook bij ons laten hosten; dan weet u altijd zeker dat het werkt, dat er extra beveiligingen worden geinstalleerd en dat er backups worden gemaakt. Prijzen: vanaf 9,95 euro ex btw.

 

Can you do the installation on our website ?

Yes, we can do the installation and setup.

Zo bent u zeker dat de Ledenadministratie goed geconfigureerd wordt, iets dat ook verplicht is door de wet (WBP).

Op andere servers hebben wij dat allemaal niet in de hand, en daarom leveren wij onze software tevens als een totaal oplossing met een zeer aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding.

 

Hoe is de continuiteit van de dienst geborgd ?

My Member Software is open source en de broncode kan door ieder worden ingezien en gewijzigd.

 

How is the support offered ?

We have a full documentation, answers you can't find in there can be asked via Skype or E-mail.

 

Onze vereniging heeft ook een .... veld: staat die ook in jullie systeem ?

Standaard heeft MMS 70 velden per lid beschikbaar. Daarnaast zijn er 75 vrije velden per lid. In totaal dus 145 gegevens per lid. Over het algemeen is dit meer dan voldoende. U kunt deze in de backend van de component instellen.

 

De lidgegevens staan op internet, hoe veilig is dat ?

De ketting is zo sterk als de zwakste schakel; kies dus een veilige provider uit met up to date webservers en houd de joomla versie ook up to date.

 

Voldoet My Member Software aan de WBP eisen ?

Ja, de software is ontworpen om daaraan te voldoen. De functionaliteiten die erin zitten doen zelfs meer dan dat en nemen u werk uit handen. Bijvoorbeeld: aangezien leden zelf kunnen inloggen en hun gegevens bijwerken, kunnen zij zelf zien wat zijn opgenomen persoonsgegevens zijn. De administrateur hoeft dan niet op aanvraag door leden het uit te zoeken en op de post te doen.

 

Wij hebben al een website, wat nu ?

Als het een up to date Joomla! based website is, is het installeren zeer eenvoudig via de backend van Joomla. Maar als u een ander CMS gebruikt, of gemaakt met Dreamweaver Frontpage of nog iets anders; overzetten is altijd mogelijk.

 

Mijn template geeft conflicten met My Member Software

Meldt dit via het forum, met daarbij welk template, wat de foutmeldingen zijn e.d.

 

Wij gebruiken nu PC-Leden voor onze ledenadministratie, moet ik alles opnieuw invoeren ?

Nee u hoeft de gegevens niet opnieuw in te gaan voeren; maak een export naar een CSV bestand en lees het in met bijvoorbeeld CSV Improved. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen, neem contact met ons op voor een op maat gemaakte inschatting.

 

Wij gebruiken nu Excel voor onze ledenadministratie, moet ik alles opnieuw invoeren ?

Nee u hoeft de gegevens niet opnieuw in te gaan voeren; maak een export naar een CSV bestand en lees het in met bijvoorbeeld CSV Improved. Uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen, neem contact met ons op voor een op maat gemaakte inschatting.

 

end faq